نحوه عملکرد تیربار کنترل از راه‌ دور را ببینید | شهید فخری زاده با این سلاح ترور شد

نحوه عملکرد تیربارهای کنترل از راه دور را در فایل زیر مشاهده می‌کنید.

به گزارش همشهری آنلاین، یکی از روایت‌های منتشرشده درباره نحوه به شهادت رسیدن شهید فخری‌زاده طی عملیات تروریستی، استفاده از تیربار اتوماتیکی است که بر روی خودروی وانت در محل حادثه نصب شده بود.

تیربار اتوماتیک زیرمجموعه‌ای از تسلیحات کنترل از راه دور است که در علوم نظامی تحت عنوان (Weapon Remote Station) یا «جایگاه کنترل از راه دور سلاح» شناخته می‌شوند. طی سال‌های گذشته با پیشرفت تکنولوژی، موضوع کنترل از راه دور تسلیحات رزمی در دستور کار بسیاری از ارتش‌های جهان قرار گرفته و همین امر سبب شده تا تسلیحاتی که راه‌اندازی، روانه‌سازی و استفاده از آنها نیازمند حضور نفر یا نفراتی در کنار آنها داشت، امروز به صورت تماما خودکار و به صورت اتوماسیون شده، کار خود را انجام دهند.

این جایگاه‌های کنترل از راه دور غالبا برای کنترل آتش سلاح‌های کالیبر سبک و متوسط بر روی انواع خودروهای زرهی، سکوهای زمینی مانند برجک‌های مرزبانی، خودروهای رزمی سبک و حتی خودروهای غیرنظامی نیز قابلیت نصب دارد و در حقیقت یک پایه ثابت شده است که سامانه‌های اپتیکی شامل هدفگیری و مسافت‌یاب بر روی آن نصب شده تا پذیرای سلاح مورد نیاز یگان عمل کننده بر روی آن برای کنترل از راه دور باشد.

بعنوان مثال سامانه Arrow ۱۲ یک جایگاه کنترل از راه دور سلاح سبک و جمع و جور است که برای انواع تیربارهای کالیبر مختلف ۱۴.۵، ۱۲.۷ و ۷.۶۲ کاربرد دارد و به راحتی بر روی انواع پلتفرم‌ها مانند خودروهای زرهی، قایق‌های کوچک و حتی وانت‌های تجاری نیز قابل نصب است.

از جمله ویژگی‌های تیربارهای اتوماتیک، مجهز بودن آنها به دوربین‌های هدفگیری در شب و روز است  که در کنار کامپیوترهای محاسباتی مانند کامپیوتر محاسبه بالستیک گلوله، به افزایش دقت آنها کمک قابل توجهی می‌کند.

هدایت این تیربارها به صورت کنترل از راه دور و با استفاده از کنسول‌های مخصوص صورت می‌گیرد.

در کشورمان نیز طی سال‌های گذشته توسعه سکوهای کنترل از راه دور سلاح مورد توجه صنعت دفاعی و نیروهای مسلح قرار گرفته است و امروزه شاهد بکارگیری گسترده آنها در بخش‌های مختلف نیروهای مسلح خصوصا در مرزهای کشور هستیم.

معروف‌ترین آنها سکوی تاکتیکی کنترل از راه دور و هوشمند RU762HM است که در کشور با نام «حامی» نیز شناخته می‌شود. حامی یک سیستم اتوماسیون برای شلیک انواع تیربارهای موجود در کشور در کالیبرها و انواع مختلف است که توسط کاربر به صورت کنترل از راه دور هدایت می‌شود.

 این سامانه در حقیقت ترکیبی از تیربار با سیستم‌های مراقبتی شامل دوربین‌های اپتیکی و حرارتی به منظور هدفگیری در شب و روز و مسافت‌یاب لیزری است که قابلیت عمل در تمام شرایط آب و هوایی را در بُرد مؤثر تیربار دارد.

 مهمترین مزیت استفاده از سامانه‌های کنترل سلاح از راه دور، کاهش تعداد نفرات درگیر و به دنبال آن کاهش تهدید جانی علیه آنها است؛ از سوی دیگر استفاده از این سامانه‌ها توان درگیری در برد بیشتر با دقت بالاتر و در عین حال غافلگیری را افزایش می‌دهد.

عکس دیده نشده از سه محافظ سردار سلیمانی | محافظان همراه با حاج قاسم به شهادت رسیدند

تصویر متفاوتی از سه محافظ اصلی حاج قاسم سلیمانی مربوط به چند ماه قبل از شهادتشان منتشر شده است.

شهیدسلیمانی

به نقل از باشگاه خبرنگاران، شهید حسین پورجعفری همراه همیشگی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و شهیدان مظفری نیا و طارمی سه فرد نزدیک به سردار دل‌ها بودند که همگی در دی ماه سال گذشته همراه با حاج قاسم در فرودگاه بغداد به شهادت رسیدند.

حدود یکماه تا اولین سالگرد شهادت شهدای مقاومت باقی مانده است؛ اتفاق تلخی که تا همیشه در دل تاریخ ثبت شده و یادآوری آن برای هر انسانی تلخ و فراموش‌نشدنی است.

عکسی از این شهدا در بیت امام خمینی (ره) در نجف اشرف منتشر شده است که گویا آن را چندین ماه پیش از شهادتشان گرفته‌اند. در ادامه می‌توانید این قاب ماندگار را با جزئیات بیشتر مشاهده کنید.

تولید بالگردهای ایزوله برای انتقال بیماران کرونایی در هوانیروز ارتش

امیر سرتیپ دوم خلبان قربانی از بکارگیری بالگردهای ایزوله‌ در هوانیروز ارتش برای انتقال بیماران کرونایی از مناطق سخت‌گذر به مراکز درمانی خبر داد.

امیر یوسف قربانی

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، امیر سرتیپ دوم خلبان یوسف قربانی فرمانده هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران در خصوص تعامل این یکان با سازمان اورژانس کشور گفت: با تلاش متخصصان این نیرو توانستیم بالگردهای ایزوله‌ای درست کنیم که در صورت نیاز، بیماران را از مناطق سخت‌گذر به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها در شهرها منتقل کنیم.

وی افزود: البته این کار به درخواست اورژانس صورت خواهد گرفت و هدف آن جابجایی بیماران کرونایی در روستاها و مناطق سخت گذر با این بالگردهاست.

فرمانده هوانیروز ارتش ادامه داد: این کار در استان‌هایی انجام می‌شود که پایگاه‌های هوانیروز ارتش در آن استانها مستقر است.

سرتیپ دوم قربانی اضافه کرد: علاوه بر این بالگردها، کارهای زمینی خوبی هم در شهرها درخصوص ضدعفونی خیابان‌ها و معابر انجام داده‌ایم.