ثروتمندترین مرد عرب، حامی مالی الهلال

به گزارش ورزش سه، باشگاه های فوتبال عربستان توسط وزارت ورزش این کشور اداره می شوند و معمولا مشکل چندانی از لحاظ مالی ندارند و از سرمایه های ملی این کشور بهره می برند. باشگاه الهلال اما در این کشور حسابی جداگانه دارد و از طرفدارانی پروپاقرص و البته متمول سود می برد. یکی از این هواداران مشهور الهلال مردی است به نام ولید بن طلال بن عبدالعزیز. او از سرمایه داران عربستان است که لقب ثروتمندترین مرد عرب را دارد. او 62 سال سن دارد و تا سال 2018 میلادی دارایی خالصش حدود 18.4 میلیارد دلار گزارش شده است. یکی از دارایی های منحصر به فرد این سرمایه دار، هواپیمایی از جنس طلاست که او را در بین متمولان عربستان خاص کرده است.

 

ولید بن طلال صاحب و موسس شرکت کینگ هلدینگ کمپانی است که یکی از بزرگترین و معروف ترین شرکت های عربستان و اسپانسر فعلی باشگاه الهلال است.

بعد از حادثه یازده سپتامبر، بن طلال 10 میلیون دلار به شهر خسارت دیده ی نیویورک کمک کرد.یکی از اتفاقات مهم برای او در سال 2017 رقم خورد. از زمانی که برخی اصلاحات در عربستان شکل گرفت، ولید به مدت 84 روز بازداشت بود و به اتهام فساد اقتصادی از او خواسته بودند حدود 6 میلیارد دلار از دارایی خود را به دولت پرداخت کند.

او یکی از علاقه مندان به فوتبال است و بارها بدون هیچ گونه مسئله ای از علاقه به باشگاه الهلال عربستان گفته است. او البته در کنار الهلال، کمک های بسیار زیادی را به تیم ملی عربستان و همچنین سایر تیم های این کشور در مقاطعی که شانس کسب افتخار برای عربستان را داشته اند، انجام داده است. از سال 2008 که عضو افتخاری باشگاه الهلال شد، کمک های مالی زیادی کرده و سعی کرد در سال های 2016 و 2017 دو بار تلاش کرد باشگاه الهلال را به صورت کامل خریداری کند و چون این باشگاه یکی از قدیمی ترین و محبوب ترین ها در عربستان است با وزارت ورزش هم برای این امر در ارتباط بود اما به نتیجه نهایی برای انجام این کار نرسید. بعد از عدم موفقیت در خرید باشگاه، شرکت تحت مالکیت او به اسپانسر باشگاه الهلال تبدیل شد و از این طریق ساپورت مالی آبی های ریاض را در اختیار گرفت.

یکی دیگر از تلاش های او برای مالکیت در باشگاه الهلال این بود که در سال 2015 برای انتخابات رئیس باشگاه، پسر او یعنی خالد بن ولید بن طلال نامزد شد تا به ریاست باشگاه برسد اما این تلاش خانوادگی آنها ناموفق بود. البته این ها از ارزش و اعتبار ولید در باشگاه الهلال نکاسته و هنوز هم این مرد ثروتمند در متن مهم ترین اتفاقات باشگاه قرار دارد. نواف بن سعد، رئیس این باشگاه، اخیرا اعلام کرده بود که در مورد برکناری رامون دیاز هم شخصا با این سرمایه دار مشورت کرده و ولید بن طلال یکی از موافقان قطع همکاری مربی آرژانتینی با باشگاه الهلال بوده است. 

در خصوص آخرین کمک های ولید بن طلال به باشگاه الهلال می توان به رقابت های همین فصل لیگ قهرمانان آسیا اشاره کرد که پس از بازی این تیم مقابل العین امارات، میلیاردر عربستانی به  عنوان هدیه برای بازی در ورزشگاه جدید 2 میلیون دلار به الهلالی ها کمک مالی کرد. او در حالی که همان شب در ورزشگاه ملک سعود حضور داشت، اعلام کرد که اگر بیشتر از این مبلغ هم از او درخواست شود، دریغ نخواهد کرد.

دیگر کمک مالی هنگفت بن طلال به الهلالی ها به سال 2015 برمی گردد. زمانی که الهلال در نیمه نهایی لیگ قهرمانان العین را شکست داد و به فینال رسید، ولید بن طلال به هر بازیکن الهلال مبلغ 50 هزار ریال هدیه داد. او همچنین وعده داده بود که اگر آبی پوشان در فینال مقابل سیدنی استرالیا پیروز شوند، به هر نفر 100 هزار ریال به علاوه یک خودرو اهدا می کند. این کار البته برای ولید بن طلال جدید و تازه نبود. او در سال 2011 که الهلال پس از رقابتی فشرده قهرمان لیگ عربستان شد نیز به هر بازیکن صدهزار ریال به اضافه یک خودرو داده بود.

تصاویر/ هیجان زنان عربستانی در مراکز آموزش رانندگی

راه‌اندازی مراکز آموزش رانندگی در جده با استقبال گسترده زنان عربستانی روبرو شده‌است.

فرمان اجازه رانندگی خودرو، موتورسیکلت و کامیون که از سوی ملک سلمان، پادشاه سعودی در تابستان سال ۲۰۱۷ صادر و امضاء شده و از ماه ژوئن سال ۲۰۱۸ میلادی اجرایی خواهد شد.

در تاریخ ۱۲ ژانویه ۲۰۱۸ میلادی نیز مقامات عربستان سعودی اولین نمایشگاه خودرو زنان را در بازار المال جده راه‌اندازی کرده بودند. این نمایشگاه تنها چند ماه پس از صدور مجوز رانندگی برای زنان، افتتاح شد.

پیشتر زنان عربستان نه تنها از حق رانندگی محروم بودند، بلکه برخی از آنان به خاطر رانندگی جریمه یا زندانی شده بودند.

در سال ۲۰۱۱ زنان عربستان کمپینی در اعتراض به ممنوعیت رانندگی به راه انداختند و منال شریف نخستین زنی بود که در این جریان در ملأ عام رانندگی کرد و پخش فیلم آن در اینترنت بازتاب گسترده‌ای داشت.

سرانجام پس اعتراضات فعالان حقوق زنان، پارلمان عربستان سعودی در سال ۲۰۱۳ طرحی را، برای آزاد کردن رانندگی زنان در این کشور ارائه کرد که شرط رانندگی زنان در عربستان، سن بالای ۳۰ سال، لباس سنگین و داشتن رضایت‌نامه اعلام شد. در واکنش به این تصمیم پارلمان، «شیخ صالح بن سعد الحیدان»، مفتی سعودی مدعی شد مطالعات پزشکی نشان می‌دهد که رانندگی بر عملکرد تخمدان‌ها و لگن خاصره اثر منفی گذاشته و به همین دلیل زنانی که رانندگی می‌کنند فرزندانی با مشکلات مختلف جسمانی به دنیا می‌آورند!

اما پس از آغاز تغییرات اجتماعی از سوی محمد بن سلمان – ولیعهد عربستان – زنان عربستانی هم سرانجام حق رانندگی پیدا کردند و همین تابوشکنی در مدت کوتاهی به کسب و کار مراکز آموزش رانندگی در عربستان سعودی رونق بخشیده است.

خبرگزاری رویترز در آستانه روز جهانی زن - ۸ مارس - تصاویری از تابوشکنی زنان عربستانی در مراکز آموزش رانندگی جده منتشر کرده است.

نتانیاهو ایران را به شوروی تشبیه کرد

«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی با تکرار ادعاهای بی‌اساس درباره ایران مدعی شد ایران در برابر فشار کشورهای غربی تسلیم خواهد شد.

نتانیاهو با حضور در ضیافت شام «آژانس یهود» در نیویورک ضمن مقایسه ایران با شوروی سابق، گفت: «اگر به آن‌ها فشار بیاوری، می‌شکنند...زیرا یک امپراطوری در حال ظهور دیگر در خاورمیانه وجود دارد.»

به نوشته وبگاه «عروتص شوع» وی با ادعای اینکه ایران مانند شوروی به ارعاب همسایه‌های خود می‌پردازد، افزود: «آنها (ایران) اما در برابر فشار قوی از سوی جهان آزاد (غرب) تسلیم خواهند شد... باید تجاوزگری ایران را متوقف کرد.»

نخست وزیر رژیم صهیونیستی با اعلام مجدد حمایت از آشوب‌گران و اغتشاشات اخیر در برخی شهرهای ایران، مدعی شد که باید از مردان و زنانی که در برابر دولت این کشور قرار گرفته‌اند، «دفاع و حمایت کنیم.»

نتانیاهو همچنین روز سه‌شنبه در جریان اجلاس سالانه کمیته امور عمومی آمریکا اسرائیل (آیپک) ادعا کرده بود «ایران در حال ایجاد امپراطوری سلطه‌جو در خاورمیانه» است.

زیباترین حادثه سال در ورزشگاه سردار جنگل

به گزارش ورزش سه، داماش گیلان نخستین مسابقه اش را در چارچوب مرحله نهایی لیگ دسته دوم در برابر شهرداری بندرعباس با پیروزی پشت سر می گذارد، اما به جای بساط شادمانی در گوشه ای از ورزشگاه سردارجنگل بازیکنان داماش جمع شده اند و به نوای حزن انگیزی که از سوی تماشاگران سرداده می شود، گوش می دهند.صداهایی که شعاری ریتمیک و هماهنگ را با هم تکرار می کنند: " مسلم حق شناس با غیرتی تو ... تیفوسی یادش هست معرفت تو ... تسلیت تسلیت عقاب گیلان ... روح مادرت شاد آهای برار جان " نوا آنقدر حزن انگیز و تاثیرگذار است که بازیکنان به جای شادی پیروزی دست ها را برچشمان گذاشته اند و سرهایشان پایین است.

ماجرا از این قرار است که مادر مسلم حق شناس دروازه بان شیرازی داماش سه شب پیش فوت می کند و حق شناس که تمام فصل را برای تیمش فیکس بازی کرده و می داند که چقدر هم تیمی هایش به او نیازمندند، به جای ادامه ی حضور در مراسم عزاداری مادر شبانه از شیراز به رشت می آید تا در یکی از حساس ترین بازی های فصل، داماش را تنها نگذارد. هواداران داماش هم که از ماجرا باخبر می شوند شعری برای دروازه بان تیمشان می سازند و چون زمانی برای تمرین نداشتند و در جریان بازی نمی خواستند شعرشان را تمرین کنند و تمرکز حق شناس را به هم نزنند متن را به تعداد هواداران کپی می کنند تا در پایان بازی شاهد اجرای یک سمفونی موزون و درام باشیم.

این مدل اتفاق ها همان مثال عینی جمله ی معروف "فوتبال از مرگ و زندگی هم مهتر است" خواهد بود. از آن مدل رفتارهایی که موجب شده از زندگی مان بزنیم تا از فوتبال فاصله نگیریم. اینکه می دانیم زیبایی ها و جذابیت های فوتبال فقط در نود دقیقه تمام نمی شود و ماجرا خیلی عمیق تر از آنی است که در سطح دنبالش بگردیم. جایی که حتی می شود به جای حضور در سوگواری مادر به چمن سبز پناه برد و در عوض یک ورزشگاه به نمایندگی از یک شهر برای مادری که چنین فرزندی تربیت کرده اشک بریزد و سوگ عزا بخواند. سپیدرودی ها سال پیش چنین حق شناسی را برای نظرمحمدی به جای آوردند که به جای دیدن واپسین نگاه های مادر، بر نیمکت تیمشان نشست و پس از برد تیمشان به دیدار مادر رفت و در عوض یک شهر برای آن مادر رخت عزا پوشید.داماش با این هوادارها و این بازیکنان که دارد پله پله به سطح بالای فوتبال باز می گردد تا ترانه ای تازه بسراید برای کودکان شهری که شاید همیشه از خان نعمت فوتبال دولتی بی بهره بودند اما خودشان با آوازهای حماسه ای شان کار را در آورده اند.این همان فوتبالی است که در بچگی عاشقش شدیم و می دانیم که به جای جستجو در اتوبان های خلوت صنعتی، تنها در کوچه پس کوچه های قدیمی پر رفت و آمد لمسش خواهیم کرد. کوچه پس کوچه هایی که شاید خاکی باشند، اما بن بست نیستند.

رئیس فیفا در ایران پا به توپ شد + عکس

در ادامه حضور اینفانتینو در ایران، دیدار دوستانه‌ای با حضور بازیکنان سابق تیم‌های ملی فوتبال و فوتسال و یاران اینفانتینو برگزار شد.

در این بازی و در تیم سفید علی دایی، محمد کشاورز، جیانی اینفانتینو، محمد ناظم الشریعه و ... حضور داشتند.

تیم قرمز هم از بازیکنانی نظیر فان‌باستن، خداداد عزیزی، وحید شمسایی، محمدرضا حیدریان، ادموند بزیک، محمد نوازی و ... تشکیل شد.

رضا ناصری، علی پازوکی، محمد هاشم‌زاده، مصطفی عمادی، حمید شاندیزی، علی صانعی، امیر فراشی و اصغر قهرمانی با هدایت حسین شمس و ناصر صالح از دیگر افراد حاضر در میدان بودند.

نکته جالب توجه در این بازی پوشیدن پیراهن شماره ۱۰ توسط همه بازیکنان داخل و خارج زمین است.

پیراهن تیم ملی فوتبال هم توسط همه بازیکنان دو تیم امضا شد.

این دیدار با پیروزی ۷ بر۳ تیم سفید تمام شد. محمد کشاورز (۲ بار)، ناصر صالح، علی  دایی، محمد ناظم الشریعه، سیامک داداشی و محمد هاشم زاده برای تیم سفید و شمسایی (۲بار) و ادموند بزیک برای تیم قرمز گل زدند.

در صحنه‌ای از بازی اینفانتینو روی خداداد عزیزی مرتکب خطای پنالتی شد. عزیزی به شوخی معتقد بود داور باید اینفانتینو را اخراج کند و رئیس فیفا هم اصرار داشت که صحنه با ویدئو چک بررسی شود. در ادامه خوش و بشی بین این دو به وجود آمد.