ساخت مغزی الکترونیکی برای حل دشوارترین معماهای جهان

مدل رایانه‌ای جدید که با الهام از مغز انسان ساخته شده‌است می‌تواند در آینده کارهایی بسیار پیچیده از قبیل رمزگشایی و شکستن کد‌های کامپیوتری را به راحتی انجام دهد.

براساس گزارش لایو‌ساینس،‌ این رایانه جدید که با الهام از مغز انسان ساخته شده‌است می‌تواند به درک بهتر عملکرد مغز انسان نیز کمک کند.

در یک ریزتراشه معمولی، پردازشگر که محاسبات را انجام می‌دهد، و حافظه که اطلاعات را در خود ذخیره می‌کند، قطعاتی مجزا از یکدیگر هستند. این رد و بدل مداوم اطلاعات میان پردازشگر و حافظه زمان‌بر و پرمصرف است و در عین حال عملکرد رایانه‌های استاندارد را محدود می‌سازد.

اما دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا سن‌دیه‌گو درحال ساخت رایانه‌هایی به نام Memcomputer ها هستند که از memprocessor ها تشکیل شده‌اند،‌پردازشگرهایی که هم پردازش را به عهده دارند و هم ذخیره کردن را. این سازه شباهت زیادی به نورون‌هایی دارد که مغز انسان را تشکیل داده‌اند، زیرا نورون‌ها نیز همزمان پردازش و ذخیره‌سازی را به عهده دارند. ساخت چنین رایانه‌ای اولین بار در دهه 1970 به صورت نظری مطرح شد اما هیچ مدلی از آن تا سال 2008 به مرحله ساخت نرسید.

اکنون دانشمندان آمریکایی نمونه‌ای از این رایانه را ساخته‌اند که قادر به حل یکی از دشوارترین مسائل محاسباتی است. علاوه بر این رایانه با استفاده از میکروالکترونیک‌های معمولی ساخته شده‌است. دانشمندان نوعی مسئله به نام ان-پی کامل را مورد بررسی قرار دادند،‌ در این نوع مسئله شخص باید بتواند با سرعت تایید کند که راه‌حل‌های ارائه شده برای حل مسئاله مناسب هستند اما نمی‌تواند به سرعت بهترین راه‌حل را انتخاب کند.

یک پردازشگر Mem در یک رایانه Mem می‌تواند به صورت یکپارچه و همزمان به یافتن راه‌حل قابل قبول چنین معماهایی بپردازد. این رایانه تاکنون توانسته نسخه‌ای از مسائل ان-پی کامل را به درستی حل کند. به گفته محققان درصورتی که از الگوهای محاسباتی مختلف استفاده شود، دشوارترین مسائل که رایانه‌های کنونی قادر به حل آنها نیستند نیز می‌توان توسط این رایانه‌های جدید حل کرد.

اما از سویی دیگر این رایانه‌ها می‌توانند عملکرد مغز انسان را نیز برای دانشمندان واضح‌تر سازند. با این‌همه این رایانه‌ها محدودیتی بسیار بزرگ دارند، شیوه‌ای که این سیستم برای رمزگشایی کدها استفاده می‌کند در برابر نوسانات غیرمنتظره بسیار آسیب‌پذیر است و ممکن است خطاهایی در آن رخ دهد،‌از این رو مدل‌های بزرگتر این رایانه‌ها نیازمند کد‌های تصحیح کننده خطا خواهند‌بود و به این شکل رایانه‌ها بسیار پیچیده‌تر از آن خواهند شد که بتوان از آنها استفاده کرد. 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.