دور برگشت یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان آسیا به پایان رسید و تکلیف ۸ تیم راه یافته به یک چهارم مشخص شد.
به گزارش جنوب نیوز به نقل مردم سالاری؛ وقتی خبرها از قطع ارتباط چندین روستا در ۷۰ ، هشتاد کیلومتری شرق اهواز در حاشیه یکی از بزرگترین میادین نفتی ایران پیچید، خود را به غیزانیه در ۵۰ کیلو متری اهواز و از آنجا به روستاهای زرگان معمر در ۲۵ کیلومتری سمت جنوب رساندم.
آثار تندباد به سرعت نمایان شد. سقوط نامتوازن و کمرخم دهها پایه تنومند سیمانی برق کنار جاده در صحرایی شبه عریان رشته خمیازهای ممتد راننده را پاره کرده و او را حالی به حالی کرد . گفت : « آهان ! ببین چی شده !؟ دیگه راه را گم نمی کنیم.»
در برهوت مسیر زرگان معمر، من و راننده دنبال چند روستا می گشتیم . هر آنچه در برابر ما نمایان می شد کمی بعد در سرابی گرداگرد ناپدید می گشت.همه چیز در آن سراب ناپدید شده است، جز خود سراب. سرابی که نه دیوار داشت نه در . بلکه "در به دری" و «هیچ» بداشت . جز صدای موتور ماشین تویوتا وانت و زوزه های باد که گاهی بر همدیگر غلبه می کردند صدای دیگری نبود . سراب هم که خیال تمامی نداشت. داشتم می دیدم بیشتر در این سراب فرو می رفتیم که ناگهان از دور شعله های روشن در صحرای زرگان بیت معمر نمایان شد . شعله های روشن چاههای نفت. راننده ادامه داد : « وقتی توی راه نشانی رو میگرفتم گفتند توی اون صحرا شعله های روشن چاههای نفت زیاد است و راه را گم نمیکنید. »
علوان از بچه های پیگیر روستا کنار جاده منتظر ما بود . تماس تلفنی ما با او از وقتی که وارد آن بیابان شدیم قطع شده بود. حدس درستی زده بود که وسط راه احتمالاً در آن یکی دو راهی ، راه را گم کنیم؛ و اگر بچه های تیشه به دست که برای لخت کردن پایه های افتاده سیمانی برق آمده بودند، نبود چه بسا سر از تل أسود به سمت خلفیه ( رامشیر ) در می آوردیم. گفت : « بریم پیش شیخ . دیوار خونه شیخ هم ریخت از شدت طوفان. تعدادی از گوسفندان شیخ هم کشته شدند. اون همه چی رو به شما خواهد گفت . روستا خیلی مشکل دارد . اون روز نفهمیدیم چطور شد ؛ یکدفعه همه چیز به هم ریخت. ناگهان باد و باران اینجا طوفان به پا کرد. »
کوچه های گلی را پیاده گشتیم . وسط هر کوچه ناگهان حفره هایی مقابل ما نمایان می شد. داخل هر حفره چاهی است . علوان می گوید : "این چاهها منبع آب منازل است . چاهها با عمق ۲۰ متر پایین آب دارد ولی آبشان شور است. فقط جهت شستشو. آب لوله کشی نداریم. یعنی داریم منتهی هفته ای یکی دوبار بیشتر نمیاد آنهم برای یکی دو ساعت. آب آشامیدنی هم با تانکر برای ما می فرستند."
دم هر خانه ای آب انباری تعبیه شده تا خانواده ها سهمیه خود را در آن نگهداری کنند . ترس از این دارند که مبادا از قلم بیفتند و آب به روستا نرسد . پیش آمده که روستا برای چندین روز بدون آب بوده و کسی برای نجاتشان نیامده است. از حفر چاه عمیق برای دسترسی به آب شیرین منع شده اند .
شیخ کریم عبدالرضا فرزند شیخ أسحاق می گوید : دور و بر ما دهها چاه نفت هست . آنها حق دارند چاه ۷۰ متری آب کنار دکل حفر کنند امّا ما که صدها سال اینجا هستیم حق نداریم ، و به کنایه ادامه داد : « احتمالاً آنها می ترسند ما هم به نفت برسیم . آخه نفت مال آنهاست . »
گوشم با آنها بود؛ امّا نگاهم را آوارها برد . هیچ دیواری نبود که عرض بر طوفان بالا آمده باشد و تاوان مقاومت داشته است، همه به تل و آوار تبدیل گشته است ، جز دیوار های گلی .چهره روستا مشوه و دگرگون است .زمانی که خانه ها گلی بود به یاد ندارند طوفان چنین کرده باشد .حسن بنواری با یکدست در حال ترمیم بخشی از دیوار فرو ریخته حیاط خانه خود است ، گفت : "از من عکس بگیر و نشان همه بده بگذار ببینند وضع مرا . ببینند چگونه من که یک دست دارم و یک پا با چنین وضعی اینجا افتاده ام . ببینند ؛ شاید کسی به کمکم بیاد و مرا از این وضع نجات دهد . دست راست و پای چپش را در حادثه ای از دست داده بود ."
دیدم با یک دست سوراخ دیوارش را با گل گرفته است ، تنها و یک دست . دیدم انگار با کاهگلها جشن رقصی به پا کرده است .
آن ور حسن دو سه نفر نیز مشغول آوار برداری بودند . دیوار بلوکی خانه آنها کاملاً ریخته بود و حدود ۱۵ رأس گوسفند زیر آوار دفن شده بود . حالا حیاط منزل و بیرون یکی شده و تا برپایی دوباره آن منتظر کمک های مردمی یا مؤسسات خیریه هستند .
از یکیشان پرسیدم : کسی از مقامات دولتی برای بازدید از خسارتها نیامده ؟ گفت : چرا آمدند . آقای هاشمی بخشدار ۳ روز اینجا بود. گفتند به شما وام می دهیم . اما وام به چه درد ما می خورد . آنها ضامن می خواهند . ما که ضامن نداریم . ده دولتی در قالب وام های کم بهره است منتهی روستائیان استقبال نمی کنند چون توان باز پرداخت ندارند . اکثراً بیکار هستند و درآمد خاصی ندارند . کشاورزی و دامداری هم که تقریباً با کمیاب شدن آب و نزولات جوی از بین رفته است. کاملاً .
کامل زرگانی ادامه داد: روستاییان هیچ منبع درآمدی ندارند . بیکاری و تنگدستی باعث شده اکثر مردم این روستاها به سمت حواشی شهرها مهاجرت کنند .
از او می پرسم دور تا دور این روستاها شعله های نفت روشن است و کامل که متوجه منظورم شد سری تکان داد و گفت: عمو جان از زمان آمدن نفت به این صحرا سراغ ندارم کسی از اهالی این روستا تا حالا به کار گرفته شده باشد . اگر چنین بود وضع ما که این نبود، همه مهاجرت نمی کردند، ما تا حالا از این نفت خیری ندیدیم.
وسط گل و لای کوچه پا که جا پای علوان می گذاشتم کفشهایم کمتر گلی می شد. زمان رفتن است و علوان حالا راهنمای ماست. روستاهای سیب مندیل ، شمه ، عویفی (بیت زایر عبد) ، ابو یرو ، المسلمیه و غدیر السبع را هم رفتم .
وضعی شبیه به آنچه در روستای حمیره و یحیشه دیدم داشتند؛ بلکه بدتر. روستاهایی با دیوارهای فروریخته. به جز خدمت برق و چراغانی معابر چیز دیگری از وجود خدمات دولت در مسیر روستایی معمر نمایان نبود.
بخشدار غیزانیه مدت ۳ روز بین روستائیان آسیب دیده حاضر شده و کمک های لازم را بررسی کرده بود .دکتر شاهین هاشمی در خصوص مشکلات این روستاها و نبود آب آشامیدنی گفت : حدود ۸۵ روستا با جمعیتی بالغ بر ۳۰ هزار نفر در بخش غیزانیه از مدتها قبل با مشکل آب آشامیدنی مواجه است . سال گذشته طرح آبرسانی ۶۷ کیلومتری مصوب شد ، با هزینه ای بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان . اما متاسفانه آبفار ( شرکت آب و فاضلاب روستایی) تا کنون فقط ۷ کیلومتر آنرا اجرا کرده است .
او ادامه داد : این طرح بزرگترین طرح ملی آبرسانی به مناطق روستایی ایران است که هزینه اجرا آن بخشی از صندق توسعه ملی و بخشی هم با مشارکت وزارت نفت است . اما آبفار تاکنون نسبت به اجرای آن اقدام عاجلی صورت نداده و کم کاری کرده است که این امر اخیرا با اعتراض استاندار همراه شد و پیش بینی میکنم عملیات اجرایی شکل جدی تری به خود بگیرد .قبل از تاریکی هوا باید برمی گشتیم تا راه را گم نکنیم . اطراف روستا طوفان سقف حلبی خیلی از منازل ، کپرها و آب انبارها و آغل ها را با خود برده بود و صدها متر آنطرف پرت کرده بود. بسان گیسوان به هم ریخته یال اسب های شیخ أسحاق. اسب های شیخ در فضای باز به درختی کهور کنار جاده به طنابی بسته شده بودند. الوذن؛ اسب های اصیل عرب.آخرین عکس ها را گرفتم و به راه افتادیم . صحرا و سرابش هنوز جلویمان نمایان نشده است . راه برگشتنی انگار کمی آشناتر می آمد . هر چه بیشتر می رفتیم ، سراب را که در راه آمدن برای زمانی ما را در خود می بلعید گویا ابهت خود را از دست داده و کم اثرتر شده است. جلوتر وسط راه امّا، سراب، رنگ خود را به هوای گرگ و میش باخته بود.
به گزارش "ورزش سه"، ساعاتی پیش از آغاز دیدار دو تیم استقلال و ذوب آهن در مرحله برگشت یک هشتم نهایی رقابت های لیگ قهرمانان آسیا تصویری در صفحات مجازی و به خصوص در میان علاقمندان فوتبال اصفهان دست به دست می شد، که صدا و سیما در پخش اطلاعات مربوط به پیش بازی دیدار دو نماینده ایران از کلمات "استقلال ایران" و " ذوب آهن اصفهان" استفاده کرد بود.
این اشتباه صدا و سیما در همان ساعات اول انتقادات زیادی را به همراه داشت و حالا سعید آذری مدیرعامل باشگاه ذوب آهن نیز یک روز پس از بازی و در گفتگو با "ورزش سه" با انتقاد از این رفتار گفت: یکی از نقاط تاریک مسابقه پخش تلویزیونی بازی بود؛ تیم های شهرستانی خود را با تلاش زیادی به این مرحله می رسانند و این تناقض اصلا درست نیست. البته اصفهان اینقدر بزرگ است که مشکلی در مورد این موضوعات ندارد و این یک پیام دارد که ما در مقابل ایران بازی می کردیم. وی ادامه داد: این حرکت صدا و سیما اصلا حرکت قشنگی نبود. این بازی در رسانه های بین المللی پخش می شود و چطور است که ما ذوب آهن ایران نیستیم! البته با احترام به استقلال و تبریک مجدد پیروزی آنها ولی این کار تامل برانگیز است که امیدوارم پاسخ مناسبی داشته باشند. ما نماینده این مملکت هستیم و اگر بخواهم بدبینانه به این موضوع نگاه کنم این رفتار توهین به مردم اصفهان بود.به گزارش "ورزش سه"، فوتبال اروپا چند سطح از فوتبال در دیگر قاره ها جلوتر است و همین موضوع سبب علاقه بازیکنان آسیایی، آفریقایی و حتا آمریکایی به حضور در تیم های اروپایی شده و در ایران نیز هدف اکثر بازیکنان پس از بازی در تیم های پرسپولیس و استقلال، ترانسفر به قاره سبز و توپ زدن در زمین های این قاره کوچک است.
اما در سال های اخیر تعداد بازیکنان باکیفیت غیر اروپایی در این اقلیم رشد چشمگیری یافته است. همچنین کشورهایی که پیش تر به سبب حکومت های فاشیستی، اجازه حضور فعال به بازیکنانی از نژاد دیگر نمی دادند هم تغییر رویه داده اند و اکنون در تیم های ملی شان نیز بازیکنان سیاه پوست و دورگه بسیاری دیده می شود و علاوه بر آن، بهترین بازیکنانشان را ستاره هایی از کشورهای دیگر تشکیل داده اند.
البته این موضوع در گذشته هم وجود داشت. ریوالدو، مارادونا، دیدی، ژرژ وه آ، علی دایی و... همه بازیکنانی غیر اروپایی بودند که در اواخر قرن 20 میلادی و اوایل 21 هر کدام به اندازه خود درخشش هایی در فوتبال اروپا داشتند.
ولی حالا نگاهی به 6 لیگ معتبر و بزرگ اروپایی، تشدید یافتن درخشش غیراروپایی ها را تائید می کند. علیرضا جهانبخش ستاره جوان آلکمار در لیگ هلند درخششی قابل توجه داشته و توانسته بالاتر از بهترین مهاجمان این لیگ، عنوان آقای گلی را به دست بیاورد. در جزیره، محمد صلاح با شمایل خاصش از هواداران لیورپول دلبری می کند و جدا از آقای گلی، کاندیدای برترین بازیکن سال نیز حداقل از نگاه مردم به شمار می رود. لیونل مسی همچون دیگر سال ها یکی از بهترین هاست و بالاتر از رونالدو، بنزما، کاستا و... در قامت یک آرژانتینی بهترین گلزن لالیگا قلمداد می شود و ادینسون کاوانی هم در تیم شهر پاریس، گلزنی می کند.
تنها در ایتالیا و آلمان، آقای گل ها اروپایی هستند؛ چیرو ایموبیله و رابرت لواندوفسکی توانسته اند با 28 و 29 گل پرچم اروپا را بالا نگه دارند. البته ایکاردی که مهاجمی آرژانتینی است، با قدرت ایموبیله را تهدید می کند. نگاهی نه چندان عمیق به دیگر لیگ های اروپا نیز ثابت می کند اوضاع در آن کشورها هم به همین شکل است. کریم انصاری فرد در یونان، کاوه رضایی در بلژیک، جوناسِ برزیلی در لیگ پرتغال، تاوارسِ برزیلی در اسکاتلند و... همگی چهره هایی درخشان و غیر اروپایی در قاره سبز هستند.البته نباید فراموش کرد که این موج از سال ها پیش در اروپا وجود داشته و در همین سال های اخیر نیز ما رضا قوچان نژاد را به عنوان کاندید آقای گلی هلند داشتیم اما حداقل برای فوتبال ایران این ها کافی نیست و بهترین تیم آسیا باید حداقل در هر 6 لیگ برتر اروپایی یک بازیکن شاخص داشته باشد.
اردیویسه هلند: علیرضا جهانبخش از آلکمار با 21 گل (ایران)
جزیره انگلیس: محمد صلاح از لیورپول با 31 گل (مصر) لالیگای اسپانیا: لیونل مسی از بارسلونا با 33 گل (آرژانتین) لوشامپیونه فرانسه: ادینسون کاوانی از پاری سن ژرمن با 28 گل (اروگوئه) سری آ ایتالیا: چیرو ایموبیله از لاتزیو با 28 گل (ایتالیا) بوندس لیگای آلمان: رابرت لواندوفسکی از بایرن مونیخ با 29 گل (لهستان)سفیر کشور ژاپن در عراق با حضور بر سر مزار شهدای الحشد الشعبی نسبت به مقام آنان ادای احترام کرد.
فومیو ایوای سفیر ژاپن در بغداد
را در قبرستان وادی السلام در نجف اشرف سپری کرد.
او با قرار دادن دسته های گل بر سر مزار شهدای کتائب امام علی(ع) وابسته به بسیج مردمی عراق نسبت به مقام این شهدا ادای احترام کرد.
یکی از شهدایی که سفیر ژاپن بر سر مزار او حاضر شد علی جیاد الصالحی ملقب به ابوتحسین تک تیرانداز افسانه ای الحشد الشعبی بود.
این رزمنده از سال ۹۳ و همزمان با عضویت داوطلبانه در بسیج مردمی عراق در خط نخست درگیری با عناصر تروریستی بود و به یکی از تک تیراندازهای با مهارت تبدیل شد و تا امروز توانست ۳۲۲ تن از تروریستها را به هلاکت برساند.
وی در جریان درگیریها با عناصر تروریستی داعش در رشته کوههای مکحول استان کرکوک به درجه رفیع شهادت نائل آمد.